Precis som namnet antyder handlar det om en typ av massage. Det är ett sätt att behandla enklare kroppsliga besvär och smärtor, exempelvis ryggont, stel nacke och ömmande axlar. Smärtorna kan uppstå på grund av hårt, ensidigt och repetitivt arbete, för att du suttit på ett dåligt sätt under en lång tidsperiod eller på grund av något helt annat.

Många fördelar med friskvårdsmassage

När du får massage händer det många saker i kroppen. Först och främst stimuleras cirkulationen av blodet, vilket mjukar upp musklerna. En annan fördel är avslappningen. Det är skönt att bli masserad, speciellt efter en period av hårt eller långt arbete. Den sköna och avslappnande känslan beror på att kroppen frigör vissa hormon, bland annat oxytocin. Dessa har flera funktioner i kroppen och bidrar bland annat med att sänka ditt blodtryck. Friskvårdsmassage är med andra ord ett utmärkt sätt att hantera kortvarig stress. Det är dock bara ett sätt att hantera symptomen, långvarig stress kräver oftast att du gör större ändringar i din livssituation.

Vad kostar friskvårdsmassage?

Det beror på vem du anlitar. Det finns många frilansande massörer och även företag som erbjuder friskvårdsmassage till privatpersoner. Vissa företag vänder sig helt till andra företag, det vill säga att de erbjuder massage till personalen. Då kanske man kommer en gång i veckan tid som massör. En behandling kan kosta mellan 300 upp till 600 kronor beroende på flera faktorer, bland annat vad du vill att massörerna ska massera, hur länge du vill bli masserad och så vidare. Det är generellt billigare att bara massera rygg, nacke och axlar jämfört med att bli masserad från topp till tå.

Kolla med flera massörer

Ett tips är att faktiskt höra av dig till mer än ett massageföretag eller en massör. Vissa har lokaler som du kan besöka medan andra jobbar mer med hembesök. Det är väl värt att betala ett lite högre pris för en massör som ger dig massage precis på det sättet du tycker om. När massagen är klar ska du kunna känna dig full till freds och avslappnad. Som en ny människa skulle man kunna säga.

Vad är friskvårdsmassage?