Är du sugen på att skaffa dig en sprillans ny New Era-keps? När du i sådana fall bär den nya kepsen på ditt huvud kan du nästan känna historiens vingslag slå runt omkring dig. Detta företag har nämligen varit verksamma och tillverkat kepsar i drygt 100 år. Företaget påbörjade sin resa redan år 1920 och har med åren vuxit sig till att bli den största kepstillverkaren i hela världen.

Under årens lopp har kepsarna kommit och gått och nästan passerat revy genom företagets olika produktlinjer. Trots detta har företagets stil och klass bestått under alla år. Vissa produktlinjer har nämligen lämnats i princip orörda under många, många år. Därför har ikoniska varumärken såsom 59FIFTY vuxit sig fram. Kanske är det just en sådan här New Era-keps som du just nu går och sneglar på?

Din New Era-keps pryds sannolikt av ett basebollags logga

Råkar din nya New Era-keps prydas av loggan tillhörande ett basebollag? Oddsen för att så är fallet är inte särskilt höga. Företaget har nämligen under lång tid tillverkat kepsar till Major League Baseball (MLB), vilket är den stora basebolligan i USA. Med tiden har de dock även kommit att ge sig in även på andra sporter, såsom amerikansk fotboll och basket. Men det är inte bara till de större ligorna såsom NBA och NFL som de tillverkar kepsar – de gör även detsamma åt flera av de mindre amerikanska ligorna.

Tre viktiga tillfällen i företagets långa och anrika historia

När det kommer till kepstillverkaren New Era samt företagets långa och anrika finns det förstås flera viktiga händelser som man skulle kunna plocka ut. Men om vi ska hålla oss till den vision som gjorde att företaget växte sig väldigt stort med början under 1920- och 1930-talen kan vi begränsa antalet händelser lite grann. Då kan vi välja att peka ut följande händelser:

  • 1920 la den tyske immigranten Ehrhardt Koch vid 37 års ålder grunden för företaget New Era Cap Co.
  • 1950 föddes deras ikoniska varumärke 59FIFTY.
  • Under 2000-talets första årtionde etablerade man sig som ett av de främsta varumärkena inom kategorin huvudbonader i världen.
  • 2020 firade företaget 100 år.
Din New Era-keps har en längre historia än vad du kanske tror