Pyssel är ett perfekt tidsfördriv för både stora och små som gillar att plocka fram sin kreativa sida. Att måla om gamla loppisfynd eller att skapa något helt från grunden är både roligt och relativt billigt. Nedan följer några förslag på enkla saker att pyssla med – som passar för alla.

Pyssel med papper

Det finns mycket roligt och enkelt pyssel att göra med papper. Genom att klippa och klistra går det att skapa härliga konstverk eller så går det att ägna sig åt så kallad scrap booking.

Även gamla kartonger och toarullar kan komma väl till pass när pysselsuget sätter in och det är faktiskt bara fantasin som sätter gränserna. Det går att göra mycket fint med enkla medel så kolla igenom återvinningen efter ”fynd” då och då!

Skapa med lera

Annat enkelt och roligt pyssel är att skapa med lera. Det är dessutom något som passar för alla åldrar och därmed perfekt att göra tillsammans med barnen. Det finns olika typer av lera, till exempel sådan som är självtorkande och sådan som behöver brännas i ugn.

Tillverka dekorationsfigurer till hemmet, ljusstakar och ljushållare, skålar, fat och annat fint.

Förnya och återbruka med färg

Färg kan förnya i princip vad som helst och återbruk är något som minst sagt är på tapeten just nu. Att måla om gamla möbler, krukor och annat som pryder hemmet i dagsläget kan ge ett enormt lyft samtidigt som det är ett väldigt enkelt sätt att göra förändringar.

Finns inget i hemmet att måla om går det att fynda billiga prylar på loppis kan få nytt liv i just ditt hem. Mycket billigare än att köpa nytt och dessutom blir resultatet mer personligt.

Fixa en komplett pyssel-låda

Pyssel är ett perfekt tidsfördriv under regniga eller långtråkiga dagar och för att alltid kunna sätta händerna i ett kreativt projekt är det bra att ha olika material och redskap hemma. I en komplett ”pyssel-låda” bör bland annat följande finnas:

  • En vass sax
  • Limpistol
  • Pennor och penslar
  • Olika typer av färger – så som sprayfärg, akrylfärg och snickerifärg

Vad gäller material beror det lite på vad man föredrar att jobba med. Lera, trä och papper i olika former, så som gamla tapeter, färgade och vita papper i olika tjocklekar och presentpapper, är några exempel på material som är användbara när det kommer till pyssel.

Enkla och roliga pyssel som passar för alla