Om rakhyvlar och vanliga misstag vid användning

Oavsett var på kroppen man rakar sig är det viktigt att man använder fräscha och vassa rakhyvlar. Och dom flesta som rakar sig har säkerligen förbrukat en hel del av dessa men kanske tillhör du en av dom som ändå inte byter tillräckligt ofta. Det är ett av dom vanligaste misstagen – att man använder en gammal och slö hyvel. Nedan kan du läsa mer om rakhyvlar och vilka vanliga misstag man bör undvika när man använder dom.

Rakhyvlar ska bytas ut ofta

Det är inte ovanligt att rakhyvlar används i veckor, eller kanske till och med månader, innan dom byts ut. Lägg där till att dom lämnas kvar i duschen bland tvålrester och kalk och ständigt blir fuktiga – det säger sig självt att bladen snabbt blir slöa. Använder man engångshyvlar bör dom användas en, max två gånger, vilket man också kan lista ut med hjälp av namnet.

Använder man rakhyvlar med utbytbara blad så är hållbarheten något längre men självklart beror det också på hyvelns kvalitet. En riktigt bra hyvel, som sköts och förvaras på rätt sätt, kan hålla upp till ca 50 rakningar. Så fort man märker att den börjar bli slö eller skadad är det dock dags att byta bladen även på en sådan.

Vanliga misstag vid rakning

Att använda rakhyvlar av olika slag är förvisso ingen vetenskap men ändå finns det många som gör små fel. Har du till exempel upplevt irriterad hud eller inåtväxande hårstrån finns en risk att du gjort något fel.

 • Rakning på torr hud – Aj, aj, aj. Detta är ett stort NEJ och inte alls skonsamt för huden. Att använda rakhyvlar mot torr hud skapar allt som oftast irritation och risken att man skär sig är mycket stor. Dessutom är hårstråna ”hårdare” och mer svårarbetade om dom är helt torra. Om man tycker att röklödder känns onödigt, till exempel vid rakning av ben, så se åtminstone till att använda vatten och tvål.

 • Rakning i fel riktning – Ja det kanske låter konstigt att man skulle kunna raka åt ”fel” håll men det är faktiskt sant. När man rakar sig med hyvel finns en oskriven regel och det är att föra den medhårs. Om man rakar mothårs finns även här en större risk för irritation och inåtväxande hårstrån.

Medik8 hudvård

Medik8 hudvård

Medik8 är ett brittiskt varumärke som presenterar snälla hudvårdsprodukter framtagna av farmakologer och biokemister. Den vetenskapliga synen på hudvårdsprodukter blev snabbt populär eftersom de medicinska kunskaperna ledde till väl balanserade krämer och serum. Dessa gjorde snart en märkbar skillnad för s.k. problemhud. Idag säljs dessa i hela världen, och uppskattas av användarna för sin goda effekt. Tack vare att denna hudvård tillverkas för hand och i små partier garanteras färskheten hos produkterna. Användarna kan garanteras en ytterligare trygghet i att bara det bästa inom hudvård marknadsförs av Medik8, som dessutom bara säljs av hudläkare och hudterapeuter.

Medik8 hudvård för behandling av Rosacea

Rosacea är en hudsjukdom som orsakar rodnad, och ibland även utslag på huden. Det kan göra huden extra känslig och orsaka en stickande eller brännande känsla. En del får små knottror av sin Rosacea, vilka normalt sett kommer och går. Olika faktorer kan orsaka utslag och besvär, t.ex:
när huden utsätts för stark värme eller kyla

 • alkohol
 • het mat
 • stress

Dock kan man förebygga Rosacea-symtom med rätt hudvårdsprodukter och Medik8 är specialister på just detta. Varumärkets bakgrund är från brittiske innovatören Elliot Isaac som drevs av att utveckla denna kräm för sin systers skull. Han var trött på att hon inte fick den hjälp hon behövde för sin Rosacea. Den första produkten som Medik8 lanserade var alltså en specialkräm mot just denna sjukdom, innehållande 8 % vitamin K – vilket också gav upphovsmannen Elliot Isaac idén att kalla varumärket Medik8.

Anpassad för känslig hud

Eftersom Medik8 produkter görs på noggrant testade ingredienser som är framtagna för att lugna irriterad hud, passar de bra för känsliga hudtyper. Dessa hudtyper kan annars slå bakut av starka och effektfulla krämer. Medik8 produkter är endast milt parfymerade och passar därför även de flesta som är känsliga mot doftämnen. 

Genom att använda sig av vetenskapliga metoder får Medik8 fram pålitliga produkter som hjälper huden att visa sig från sin bästa sida. Man får tänka på att känslig hud kan behöva lite mer tid på sig för att vänja sig vid dessa krämer. Kanske klarar huden av 1-2 appliceringar per vecka i början, för att sedan öka dosen när huden har vant sig vid behandlingen. Det är rekommenderat att rådgöra med en hudterapeut för att ta fram en behandlingsplan innan man börjar användningen.

3 sätt som en slips lyfter din outfit

 • Med rätt slips kompletterar du din outfit. Du kan antingen bära en slips som diskret följer färgskalan på kavaj och byxor, eller välja att bryta av med en riktig färgklick. Möjligheterna är i princip oräkneliga.
 • En mönstrad slips är ett perfekt sätt att bryta isen på fest och mingel. Du kommer garanterat få frågor om pingvinerna du har runt halsen, och på så sätt blir det lättare att få igång samtalet. Passa på att välja ett motiv du har en koppling till: astronomi, bulldogs eller cd-skivor..?
 • Slipsen är ett klassiskt plagg, som visar på en sofistikerad stil. Med det sagt behöver en slips inte vara stram, utan kan gärna vara både mönstrad och färgglad. Detta plagg görs i en massa olika material, så du kan dessutom experimentera med glansiga eller matta slipsar. På så vis får du en mängd olika stilar bara genom att byta slips.

Så hittar du rätt slipsar just för dig

Se dina slipsar som en chans att göra klädseln mer varierad utan att behöva göra en stor insats. En smakfullt utvald slips kan göra din klädsel proper nog för en avancerad dress-code på ett ögonblick, och en lekfull slips kan göra både dig och din omgivning lite gladare på casual Friday. Genom att ha en handfull noga utvalda kvalitets-slipsar kan du känna dig välklädd i alla lägen, men det kan ju vara kul att komplettera dem med mer lättsamma alternativ med, både vad gäller material och färg. Se därför till att lägga lite tid på att välja ut slipsar som du trivs med och vill bära. Det kommer ditt framtida jag att tacka dig för!

3 saker att tänka på när du köper ny slips

 • Vad vill jag visa upp för framtoning med den här slipsen? Är den ett sätt att ha en sober stil till viktiga möten, eller ska den pigga upp och ta in lite mera färg i februarimörkret?
 • Hur känns materialet? Ett blankt material passar bäst till en matt skjorta och vice versa. Även om du förstås kan våga dig ur boxen och matcha precis som du vill!
 • Passar slipsen till de övriga accessoarer du har? Vintertid kanske du kommer bära halsduk och handskar, som kan matchas med slipsen för att få en riktigt genomtänkt outfit.

Välja rätt parfym

Att välja den rätta parfymen som passar just dig kan vara lite svårt eftersom dofterna varierar från person till person. En parfym som passar perfekt till din väninna, kan lukta hemskt på dig. Anledningen till detta är att kroppens hud har olika pH-värde på alla kroppar. När det kommer att välja den rätta parfym dam eller herr så är det en personlig upplevelse.

Tanken är att väldoften ska passa din personlighet, men i själva verket är det faktiskt din hjärna som väljer vilka av dofterna som passar bäst för dig eller inte. I vissa fall kan det räcka med att en av ingredienserna i parfymen, som exempelvis citrus- eller trädoften inte alls fungerar på din hud. Ta del av några riktlinjer för att underlätta ditt val av den perfekta doften för dig.

Klassindelning av väldofterna

Parfym onlineInnan du köper parfym online i butik kan det vara bra att veta att väldofterna är indelade i olika klasser. Parfymernas intensitet bestäms av hur koncentrationen av själva doften är. Detta innebär den starkaste koncentrationen behöver inte vara den bästa. De flesta personerna föredrar att ha en relativ låg koncentration om doften ska användas till vardag och en lite starkare koncentration vid festliga tillfällen.

Body spray – Har en koncentration på 1%. Doften varar inte speciellt länge men inger en härligt skön och fräsch känsla. Perfekt när fysiska aktiviteter ska genomföras.

Eau de cologne – Har en koncentration på mellan 3% – 6% och är de allra vanligaste väldofterna som tillverkas. De har oftast en citrusbas och är ljusa, perfekt att bäras på vardagarna.

Eau de toilette – Har en koncentration på mellan 7% – 15% och fungerar också till att bäras varje dag.

Eau de parfum – Har en koncentration på mellan 15% – 40% och passar att bära vid speciella tillfällen och med en liten mängd. Några få droppa räcker och doften sitter i länge.

Doft för roliga och aktiva personer

För dig som anser dig vara rolig och/eller aktiv person, då fungerar det bäst men en trevligt uppfräschande doft av citrus. Har din väldoft ingredienser av citron, apelsin eller verbena (blomma) eftersom dessa dofterna är härliga och uppfriskande. Just inom denna kategori finns det ett antal trevliga unisexparfymer.

Doft av elegans

Vid vissa tillfällen vill du kanske förmedla en liten antydan av elegans, mystik och charm. Då ska du har en exotiskt doft med lite högre koncentration. Dels varar dessa dofterna många timmar, men efterlämnar doftspår av tropiska frukter, blommor och skog på din hud.

Ungdomlig och sexig doft

Oavsett vilken ålder du har, vill du vid några speciella tillfällen dofta lite mer kaxigt, riskfylld och sexig. Vid sådan tillfällen ska du satsa på väldofter som är söta, doftar godis, äpple, orientaliska blommor eller ros.

Dofter som nästan alltid fungerar

Det finns ett par dofter som nästan alltid fungerar och på alla hudtyper.

Fräscha dofter – De fräscha dofterna kallas vanligtvis för gröna dofter som exempelvis citrus eller nyklippt gräs.

Blommiga dofter – Blomdofter fungerar alltid, som till exempel jasmin, rosor, gardenia, liljekonvalj eller apelsinblommor.

Smink och hudvård

Idag använder en majoritet av tjejer och kvinnor smink som en del i sin dagliga skönhetsrutin, och såklart finns det även en del män som tycker om att sminka sig. Många börjar sminka sig under tonåren, och spenderar de första åren med att experimentera och lära sig olika sätt att sminka sig på. Mängden smink som varje person använder varierar och det kan också variera från dag till dag. För en del personer så räcker det med att använda lite foundation eller concealer medan andra går all in och använder foundation, concealer, puder, rouge, eyeliner, ögonbrynspenna, ögonskugga och mascara. En del tycker om att gå osminkade eller bara använda mycket lite smink under veckodagarna, och lägga mer krut på sin helgsminkning om man till exempel ska gå på fest och vill göra sig lite extra fin.

Ögonsmink

Att sminkandes ter sig lätt för vissa medan det kan kännas väldigt svårt för andra, speciellt när det kommer till att sminka sig runt ögonen. Man kan göra det enkelt för sig och begränsa sin ögonsminkning till en mascara, vilket ofta kan göra en tillräckligt stor skillnad jämfört med osminkade ögon, eller så kan man investera i ögonskuggor, eyeliners och concealers med mera. Om man vill lära sig från grunden hur man lägger en riktigt bra ögonmakeup, kanske till och med för flera olika tillfällen, så kan man till exempel gå en kurs hos en makeup-artist. Då sminkar de dig so minus, medan de går igenom steg för steg precis vad de gör och vilken visuell effekt den del av sminkningen kommer att ha. Om man inte känner för att lägga allt för mycket pengar på en sådan kurs så kan man antingen önska sig det i present, eller lära sig genom att kolla på videos på internet. Sådana videor brukar kallas för tutorial-videos och nu för tiden håller de flesta en väldigt hög kvalitet och man kan lära sig en hel del. Besök denna sida vid intresse av smink på outlet eller rea.

Permanent smink

Om man vill spara lite tid på att sminka sig varje dag, eller ska iväg på en resa där det är skönt att slippa tänka på smink, så kan man fåtal en salong och färga till exempel ögonfransar eller ögonbryn. Man kan också göra det på egen hand hemma, vilket är ett billigare alternativ men kanske inte blir samma resultat. En sådan färgning brukar hålla i mellan tre och fem veckor.

Snygga underkläder

Inte mycket kan få en att känna sig lika snygg och het som sexiga underkläder, oavsett om det är för din egen skull eller för någon annans skull. För det mesta, och framför allt till vardags, föredrar nog de flesta kvinnor att ha på sig bekväma och kanske till och med praktiska underkläder. Då och då, vid särskilda tillfällen, kan lite mer speciella underkläder därför göra stor skillnad och hetta upp vilket tillfälle som helst!

Korsetten

Korsetten är ett plagg inom kategorin underkläder för kvinnor som funnits under en mycket lång tid. Förr i tiden var det vanligt förekommande att korsetten användes under andra klädesplagg för att göra kvinnans midja smalare och tydligare formad. Idag finns det en mängd olika varianter av korsetter. Den går fortfarande utmärkt att användas för att skapa en timglas-formad figur och smal midja, men det finns också lite mer diskreta korsetter som kan användas som till exempel en festtopp. De flesta använder dock korsetten som en sexig kombination till trosor.

Lack och läder

Sexiga underkläder som är tillverkade av material som lack och läder kan förhöja känslan av att vara sexig ytterligare och ge ett extra pirr i kroppen. Toppar, behåar, trosor, korsetter, skor och accessoarer går alla att hitta tillverkade av lack och läder.

Underklädesset

Om du vill ha underkläder där alla delar matchar och passar ihop så är ett underklädesset något för dig. Det finns både tvådelade och tredelade sets att välja mellan, och dessa kan inkludera behå, linne, trosor, stringtrosor, höfthållare, strumpebandshållare, strumpor och stay-ups. Ett par sexiga skor till kan vara pricken över i:et. Det finns sets av underkläder som passar till alla sorters tillfällen, i material så som spets, nät och strass och med många olika mönster.

Nattlinnen

Nattlinnen kommer i många olika modeller, storlekar och material. Många föredrar nattlinnen framför till exempel lack och läder eller väldigt exotiska underkläder när man vill känna sig lite mer romantisk och förförisk. Vissa av nattlinnen kommer tillsammans med stringtrosor, men annars gör det bra att kombinera ditt nattlinne med vad du vill. Alla nattlinnen går bra att sova i.

Det viktigaste när man köper och sedan använder sexiga underkläder är att man känner sig bekväm i sig själv och med det man har på sig! Då kommer det att synas, och såklart göra dig ännu snyggare.

Maskeradkläder för varje situation

Julafton, Halloween eller födelsedag? Det spelar ingen roll för vilket tillfälle – maskeradkläder är alltid roligt. För att du ska lyckas med din utstyrsel behöver du även fokusera på själva detaljerna. Det är ofta i det lilla som skapar en mer autentisk kostym. Om du exempelvis vill klä ut dig till Dracula på Halloween räcker det ju inte att bara ha på dig löständer och en svart mantel. Du behöver även fixa detaljerna. Det kan handla om läskiga och smutsiga naglar, färgade linser, byxor och skjorta i gammal stil och ett par passande skor. Kanske även ett vitt målat ansikte?

Det kan dock vara svårt att få idéer till kostymen, då kan det vara utmärkt att kolla in hos Maskeradhallen.se. Här får du massvis av roliga och smarta knep och tips inför maskeradkalaset. Du kan läsa om olika kostymer, få bra idéer samt till och med handla din nästa kostym här. Att lyckas med en kostym behöver absolut inte kosta skjortan. Det finns bra kostymer för alla budgetar och önskemål. Du har garanterat något hemma som du också kan använda. Om du inte vill lägga pengar på dyrt fakeblod kan du enkelt göra eget med sådant du har i skafferiet exempelvis.

Jultomten – en viktig maskeradkostym

Som liten är det vanligt att man tror på tomten. Det är magiskt och spännande att få sitta och vänta i fönstret på att den omtalade jultomten ska ringa på dörren. Som vi vuxna vet behöver någon ta sig ur soffan och ”iväg på ett ärende” för att sedan återvända som tomten. För att barnen ska fortsätta tro på tomten behöver du verkligen lyckas med din utklädnad.

Att dra på sig ett knallrött set i jerseytyg kommer förmodligen inte kännas särskilt autentiskt. Beroende på hur stora dina barn är kan du variera kostymen. För väldigt små barn, under sex år, är det inte lika viktigt med detaljerna. Då kan det fungera med röda kläder och en tomteluva. Är barnen större krävs det mer för att övertyga dem. Be din partner om råd och försök skapa en autentisk tomtekostym med sådant du kan hitta i garderoben!

Brikk.se – animation och illustration i världsklass

Brikk.se sysslar med rörlig bild inom områden som webb, sociala medier, reklam, tv, film och bio. Brikk.se är extra bra på områdena animation och illustration och står bakom produktioner som Atomicrops och Holliday Greeting för amerikanska tv-kanalen CBS.

Brikk.se är både ett produktionsbolag och ett regissörskollektiv som finns i Stockholm. De är specialiserade inom både illustration och animation och drivs av att ständigt skapa nya kreativa slutprodukter. På brikk.se finns experter inom det som kallas stop-motion och man producerar animerad film för allt från webben till TV, film och bio. Det kan handla om informationsfilmer eller ren reklam. Det kan även vara rörligt innehåll som är anpassat för sociala medier. Brikk.se älskar storytelling och arbetar för att ett budskap ska nå fram i den stora mängd budskap som idag syns i medierna. Brikk.se menar att en central sak för att nå fram med sin kommunikation är att ha en riktigt bra berättelse som berättas med rörlig bild. Bolaget drivs av regissörerna Josef Andersson, Björn Johansson och Samuel Fast.

Exempel på produktioner

En informationsfilm som brikk.se producerat är till exempel den film om östersjötorsken som brikk.se gjorde för WWF i maj 2019. Innehållet i filmen handlar om vad som behöver göras för att rädda torsken i Östersjön. Ett exempel på en annan typ av produktion som brikk.se ligger bakom är höstens ”Holliday Greeting” så kallade julhälsning på den amerikanska kanalen CBS. Den produceras vanligtvis av illustratören och animatören R.O. Blechman och den här gången fick blekk.se äran att producera vinjetterna som rullar under helsäsongen. Några andra produktioner som brikk.se är mycket stolta över är Atomicrops, The Story of Gant, Storytel och Catena Media. På brikk.se kan se produktionerna i sin helhet. På brikk.se finns internship, eller praktikplatser, som du kan söka om du är intresserad av att arbeta inom branschen. Kraven för att arbeta krativt på brikk.se är att du ska kunna program som After effect och Illustrator och du måste vara mycket duktig på Photoshop. Det är även bra att du är trevlig och social och kan ta emot feedback. Läs mer på brikk.se. Läs mer om https://brikk.se/

Städtjänster allt mer populärt bland privatpersoner

Städtjänster allt mer populärt bland privatpersoner

Har du någonsin känt att tiden inte räcker till och att vardagspusslet inte går ihop? Då är du garanterat inte ensam. Det är mycket som ska hinnas med på dygnets förhållandevis få timmar och för att få ro i hemmet är städning en av posterna som behöver tas tag i. Något som blivit väldigt populärt bland privatpersoner är att ta hjälp med hemstädning. Det lämnar tid och energi över till annat och bland annat i Stockholm finns minst sagt ett stort utbud av den här typen av tjänster, företag som Städhuset har vuxit snabbt. Du når dem på stadhuset.se.

Stort utbud av städfirmor

Det kanske är framför allt i Stockholm som hemstädning har blivit väldigt populärt, eller åtminstone var det där det fick sitt stora genombrott. Just i Stockholm kan man också hitta ett enormt stort utbud av städfirmor som erbjuder hemstädning men även på små orter tycks dom bli allt fler.

Det brukar inte vara några problem att hitta en firma som uppfyller dom önskemål man har och tack vare det generösa utbudet finns till och med utrymme att vara lite petig med sitt val.

Lägg upp städningen som du vill

Med tanke på det stora utbudet av städfirmor i de flesta städer måste dom vara väldigt tillmötesgående och flexibla gentemot sina kunder och man kan ofta lägga upp städningen lite som man vill. För någon är det extra viktigt att köket får extra kärlek medans någon annan har någon annan punkt som känns mer viktig.

Man kan även själv välja hur ofta städningen ska utföras. En gång i veckan, varannan eller kanske en gång i månaden. Kanske vill man inte ha löpande hjälp utan bara vid något enstaka tillfälle och då går det minst lika bra. Oavsett vad man väljer är det en bra hjälp i vardagen som väldigt många verkar uppskatta.

Utnyttja RUT-avdraget

En annan anledning till att hemstädning och andra tjänster blivit så populärt har troligen med RUT-avdraget att göra. Att anlita städhjälp blir tack vare det inte så dyrt som dom flesta kanske tror, eftersom arbetskostnaderna reduceras ordentligt. Även om det såklart kostar en slant så är det välinvesterade pengar sett till den tid man sparar och kan lägga på familjen, sina fritidsintressen eller något annat man värderar högt i livet. Att hemstädning blivit efterfrågat är alltså inte så konstigt med tanke på fördelarna.

Elscooters för allt fler

Vill du ha ett fordon som du enkelt kan ta till och från jobbet, eller kanske för att åka och handla mat med? Samtidigt kanske du är någon som tänker på miljön och helst vill undvika att släppa ut skadliga avgaser om du inte måste? Det finns ett bra alternativ för dig, elscooters. Elscooters är som vanliga scootrar men drivs av el istället för bensin. Visst måste de laddas upp men dagens elscootrar har ganska lång hållbarhet så att du kan ta dig en bra bit innan batteriet dör. Elscooters är ett utmärkt alternativ även när du ska köpa första mopeden till 15-åringen.

Att i tidig ålder börja intressera sig för fordon och trafik kommer garanterat göra din ungdom till en bättre förare. Om du dessutom ser till att introducera hen till ett smart miljötänk är det naturligtvis ett extra plus. Även många vuxna älskar elscooters. Idag finns de i en rad olika designer och kan se riktigt tuffa ut. Många gillar den här sortens fordon eftersom de är tystgående, miljövänliga och samtidigt smidiga inne i städerna. Kanske pendlar du vanligtvis med tuben eller spårvagn? Med en egen elscooter behöver du inte längre passa tider utan kan enkelt åka när du vill. Samtidigt kan du hitta bra fordonsmodeller med bagageutrymme. Perfekt för väskan eller shoppingpåsarna.

Elcykel eller elscooters?

Kanske står du i valet och kvalet om du ska välja en elcykel eller elscooter? Bägge fordonstyper har naturligtvis för- och nackdelar. Med en elcykel får du exempelvis motion, något som ör bra om du söker efter just träningsmöjligheter. Dock är det lättare att ta sig snabbare och längre sträckor med en elscooter. Fundera över hur du kommer använda fordonet. Gäller det endast kortare sträckor? Då kanske det fungerar bra med en elcykel. Annars kan det vara smartare att investera i en elscooter.

Beroende på vilken budget du har finns det både nya och begagnade elscootrar att välja bland. Ofta är begagnade elscootrar också i mycket bra skick då många endast använder sina ett par år, exempelvis när ungdomen fyllt 15 år. Kolla in hos sidor som Blocket för att få en prisuppfattning om begagnande elscooters.