Blombud i Sverige har använts under lång tid. Sättet man använder blombud på har fått sig ett ansiktslyft – idag är det enklare än någonsin att överraska någon man tycker om med en fin bukett. För att mottagaren ska bli extra glad kommer här ett par tips som kan hjälpa på traven.

Tala blommornas språk

Vilken typ av blommor du skickar, hur många och vilken färg de är säger en hel del. Även om du själv inte läser in någonting i det, är sannolikheten stor att mottagaren gör det. Bra saker att känna till är till exempel följande:

 

  • Rosor är symbolen för romantik och kärlek.
  • Färgen på blommorna ändrar budskapet.
  • Vita liljor och nejlikor är vanliga vid begravningar.

 

Antalet blommor i buketten säger mycket. Till exempel betyder en blomma att Du är allt för mig, medan sex blommor i buketten säger Jag tvivlar på ditt ord.

 

Fundera på vad du vill säga och använd blommornas språk för att säga det.

Blombud i Sverige – skicka med skötselråd

Ett praktiskt tips som gör att din present lever lite längre. Många är duktiga med blommor – medan andra nästan helt saknar kunskap om hur de bör tas om hand. Skicka gärna med skötselråd så att mottagaren får mer glädje av blommorna du skickar.

 

Det förekommer att blombud i Sverige skickar med skötselråd utan att du behöver fråga om det. Det bästa är att dock att säga det på förhand, så att du är säker på att mottagaren får kunskap om hur blommorna ska tas om hand. Florister kan också skicka med näring till jorden vilket, tillsammans med skötselråd, kan förlänga blommornas liv avsevärt.

Titta på fraktkostnaden

Hos vissa florister kan själva blommorna och buketterna billiga, medan deras priser för leverans kan vara betydligt dyrare än konkurrenternas. Priserna hos blombud i Sverige kan variera ganska kraftigt, så det är en god idé att även jämföra fraktkostnaderna – inte bara blompriserna.

Var ute tidigt för snabb leverans

Vill du att mottagaren ska få sin bukett redan idag? Det är möjligt hos de flesta blombud i Sverige – men då gäller det att du är tidigt ute på dagen. Det kan också vara så att leveransen kostar extra när det är kort varsel.

 

Lycka till med blommorna!

Blombud i Sverige – tips när du ska skicka blommor