Tandimplantat – hemma eller utomlands?

Skönhetsingrepp av olika slag är idag relativt vanligt och många väjer att göra dessa utomlands, förmodligen främst för att det är billigare. Tandimplantat kan man göra av olika orsaker, antigen för att man av någon anledning saknar tänder eller bara för att man vill förändra det befintliga utseendet. Det finns möjlighet att göra även detta utomlands men är det egentligen bättre, även om det möjligtvis är billigare?

Kliniker hemma

För att göra tandimplantat hemma i Sverige spelar det egentligen ingen roll om man bor långt uppe i norr, i söder, eller om man bor i någon av dom större städerna som Stockholm. Dom flesta tandläkarmottagningar som är lite större erbjuder implantat för sina patienter om det behövs, och det finns egentligen ingen anledning att åka långt. Däremot finns det många stora kliniker i bland annat Stockholm som valt att inrikta sig enbart på implantat och liknande behandlingar vilket kan kännas som en trygghet. Det finns mycket att välja på och oavsett val kan man känna sig trygg i att allt genomförs av utbildad personal med speciell spetskompetens. Man är skyddad av garanti och försäkring och dessutom görs ett grundligt och viktigt förarbete innan implantaten sätts in.

Implantat utomlands

Tandvården i Sverige har otroligt långa väntetider och dessutom är det väldigt dyrt att gå till tandläkaren här. För den som vill göra tandimplantat är sannolikheten att man kommer undan billigare om man gör ingreppet utomlands även om man kommer behöva bekosta resa och boende på egen hand. Dessutom kan man slippa den långa väntetiden men det finns också flera saker man bör se upp med. Till exempel är det inte säkert att man får några garantier och skulle något fel uppstå kan man behöva resa tillbaka, alternativt betala höga kostnader hemma för att åtgärda problemen.

Resa inrikes eller utrikes

Det är helt klart lättare att resa till någon av dom specialiserade klinikerna i Stockholm eller nöja sig med den mottagning som finns där man bor. Priset är högre och väntetiderna längre men ingreppet är istället säkrare, och man får med sig garantier som täcker skador och annat som kan uppstå med tidens gång. Det kan alltså vara dumt att riskera ett ingrepp utomlands även om man sparar pengar för stunden, eftersom det istället kan ge höga kostnader och svåra skador i framtiden. Be om offert från till exempel tandimplantatstockholm.biz innan du funderar på kliniker utomlands.

Tandimplantat – hemma eller utomlands?