Eccoskor – moderna klassiker med stil och komfort i fokus

Om du använder skor från det danska märket Ecco kan du vara ganska säker på att slippa skavsår. Du kan också vara säker på att du köper skor från ett företag med ett ansvarsfullt förhållningssätt när det gäller miljöfrågor och djurens och de anställdas hälsa och välbefinnande.

De flesta vet att Ecco tillverkar skor i hög kvalité som passar det flesta fötter. Eccos skor tillverkas i högkvalitativa material och designen har fokus på funktion och kvalité. Ecco är ett danskt märke och danskar är kända för just sin stilrena design. Ecco grundades i början av 60-talet i den danska staden Bredebro av en man vid namn Karl Toosbuy. Idag har hans dotter tagit över driften av företaget. Idag finns det butiker som säljer Eccoskor i en mängd olika länder och företaget har över 3000 butiker. Den främsta marknaden för försäljning av Eccoskor är Västeuropa.

Med foten i centrum

Foten är en känslig kroppsdel som mår bäst om den kapslas in i en form som gjorts av någon som vet vad de sysslar mer därför gör Ecco fotriktiga skor är skor som är anpassade för fötter. Fjädring och dämpning är så kallade keywords när det handlar om skotillverkning. Om du bär skor som inte är anpassade för fotens anatomi så kan du få problem av flera slag. De som designar Eccoskor vet hur viktigt det är att tillverka skor som är anpassade för just foten.

Skoföretag som tar ansvar för vår jord

Eccos fabriker som tillverkar skorna finns i många olika länder. Läder och skinn är en svår produkt att arbeta med ur både ett etiskt perspektiv och ur ett hållbarhetsperspektiv. Läder garvas i garverier och i garverier använder man ofta starka kemikalier som krom eller tungmetaller. Det är viktigt att kemikalierna tas om hand om på ett sätt som inte skadar vår miljö men det är också viktigt att kemikalierna inte skadar de som arbetar i garveriet. Ecco är ledande när det handlar om något så modernt som att använda robotar vid lädertillverkning. Ecco arbetar även för att minska de kemikalier som används vid tillverkningen, samt för att spara vatten – en stor mängd vatten används inom lädertillverkning. Inom Eccos hållbarhetsarbete är även djurens hälsa centralt.

Eccoskor – moderna klassiker med stil och komfort i fokus