Anna Nilsson har startat en ny webbaffär där kläderna sorteras utifrån ens proportioner, stil, färgskala och kroppsform. Man kan även få bra tips på hur man kombinerar skor, accessoarer och kläder. Jnytt har träffat henne och pratat om den nya sajten.

Anna Nilsson, som har många års erfarenhet som stylist, har hjälpt många människor med personlig stil och shopping. Idén till den här nya webbaffären fick hon redan för tre år sedan – dock saknade hon då den tekniska kompetensen för att förverkliga den.

”Den är unik”

De tekniska problemen är nu lösta, och för lite mer än en vecka sedan lanserade hon den nya webbutiken. – jag har redan fått väldigt mycket respons, från massa olika håll. Den är unik, och det finns ingen sida som den i Sverige. I England finns en liknande webbutik, men som inte alls är lika bra, säger hon till Jnytt.

Välj kriterier själv

På Jnytts fråga om vad det är som är så bra med sidan, svarar Anna: – Det blir så mycket lättare att hitta kläder som passar just dig och dina behov. Det är också ett annat sätt att sälja, plus att sidan erbjuder en väldans massa tips.

Man kan alltså själv gå in på sidan och välja de kriterier som man vill utgå ifrån när man gör en sökning. De kriterier som finns att välja mellan är kroppsdel, stiltyp, hudtyp, färggskala och kroppsform. Om man exempelvis väljer ”kroppsform” möts man sedan av 5 olika typer av underkategorier, A-, H-, X-, V- och O-form.

När en av dessa kategorier har valts, dirigeras man till en undersida som ger specifika råd om vad som passar och inte passar till just den valda kroppsformen.

I dagsläget finns det ca 300 plagg på Annas sida – planen är dock att både utbudet och sortimentet ska växa och öka. Att vi ser potentialen råder det ingen tvekan om, vi som älskar att klä upp riktigt festligt både till vardag och fest kommer detta sannolikt hjälpa rejält att hitta snygga klänningar. Tills butiken får in fler plagg kommer vi fortsätta handla festklänningar ur Halens snygga utbud där vi alltid hittar snygga klänningar till alla typer av fester.

Sortera utbudet efter kroppsformen så sitter festklänningen perfekt
Märkt på: