Att denim är ett material som är helt rätt den här säsongen är ett faktum som sångerskan och stilikonen Rihanna inte tycks har missat. Detta visar sig tydligt i hennes lyxiga skokollektion Denim Desserts. Hon har tidigare gjort stor succé inom skoindustrin med hennes egen omtalade tolkning av Pumas populära sko Puma Suede, och har nu gått ut med nyheten om ett nytt projekt.Den nya kollektionen har hon skapat i sammarbete med den spanska designern Manolo Blahnik, vars skor har älskats och burits av kvinnor världen över under 40 års tid. Kollektionen är planerad att lanseras den 5 maj 2016 och består av sex olika mycket exklusiva modeller. Dessa kommer endast att finnas tillgängliga i en väldigt begränsad upplaga.

Butiker i storbrittanien

Skorna kommer bara att säljas i Manolo Blahniks egna butiker i London, New York och Hongkong, och priset förväntas ligga på mellan 7 600 till 34 000 kr. Varje modell är tillverkad i ett blått denimtyg och har blivit starkt inspirerad av sångerskans brinnande intresse för cowgirls och tatueringar. Kollektionen innehåller både stövlar, pumps och stiletter, vilka alla präglas av den karaktäristiskt eleganta och sexiga stil som Manolo Blahnik är känd för. Ändå går det inte att missa att skornas design har utformats utifrån sångerskans mycket omskrivna personliga stil.


Bland de mest omtalade och exklusiva skorna ur linjen hittar man ett par mycket höga piratinspirerade boots som endast kommer att finnas tillgängliga i 45 exemplar. Dessa har fått namnet The 9 to 5 och skapar enligt Rihanna själv så pass mycket trubbel att den som bär dem riskerar att bli kidnappad. Skaften på bootsen är så höga att de når hela vägen upp till höften, där de fästs i ett matchande smalt bälte.

Exklusiva skor från Rihanna och Manolo Blahnik