Idag använder en majoritet av tjejer och kvinnor smink som en del i sin dagliga skönhetsrutin, och såklart finns det även en del män som tycker om att sminka sig. Många börjar sminka sig under tonåren, och spenderar de första åren med att experimentera och lära sig olika sätt att sminka sig på. Mängden smink som varje person använder varierar och det kan också variera från dag till dag. För en del personer så räcker det med att använda lite foundation eller concealer medan andra går all in och använder foundation, concealer, puder, rouge, eyeliner, ögonbrynspenna, ögonskugga och mascara. En del tycker om att gå osminkade eller bara använda mycket lite smink under veckodagarna, och lägga mer krut på sin helgsminkning om man till exempel ska gå på fest och vill göra sig lite extra fin.

Ögonsmink

Att sminkandes ter sig lätt för vissa medan det kan kännas väldigt svårt för andra, speciellt när det kommer till att sminka sig runt ögonen. Man kan göra det enkelt för sig och begränsa sin ögonsminkning till en mascara, vilket ofta kan göra en tillräckligt stor skillnad jämfört med osminkade ögon, eller så kan man investera i ögonskuggor, eyeliners och concealers med mera. Om man vill lära sig från grunden hur man lägger en riktigt bra ögonmakeup, kanske till och med för flera olika tillfällen, så kan man till exempel gå en kurs hos en makeup-artist. Då sminkar de dig so minus, medan de går igenom steg för steg precis vad de gör och vilken visuell effekt den del av sminkningen kommer att ha. Om man inte känner för att lägga allt för mycket pengar på en sådan kurs så kan man antingen önska sig det i present, eller lära sig genom att kolla på videos på internet. Sådana videor brukar kallas för tutorial-videos och nu för tiden håller de flesta en väldigt hög kvalitet och man kan lära sig en hel del. Besök denna sida vid intresse av smink på outlet eller rea.

Permanent smink

Om man vill spara lite tid på att sminka sig varje dag, eller ska iväg på en resa där det är skönt att slippa tänka på smink, så kan man fåtal en salong och färga till exempel ögonfransar eller ögonbryn. Man kan också göra det på egen hand hemma, vilket är ett billigare alternativ men kanske inte blir samma resultat. En sådan färgning brukar hålla i mellan tre och fem veckor.

Smink och hudvård