Medik8 hudvård

Medik8 är ett brittiskt varumärke som presenterar snälla hudvårdsprodukter framtagna av farmakologer och biokemister. Den vetenskapliga synen på hudvårdsprodukter blev snabbt populär eftersom de medicinska kunskaperna ledde till väl balanserade krämer och serum. Dessa gjorde snart en märkbar skillnad för s.k. problemhud. Idag säljs dessa i hela världen, och uppskattas av användarna för sin goda effekt. Tack vare att denna hudvård tillverkas för hand och i små partier garanteras färskheten hos produkterna. Användarna kan garanteras en ytterligare trygghet i att bara det bästa inom hudvård marknadsförs av Medik8, som dessutom bara säljs av hudläkare och hudterapeuter.

Medik8 hudvård för behandling av Rosacea

Rosacea är en hudsjukdom som orsakar rodnad, och ibland även utslag på huden. Det kan göra huden extra känslig och orsaka en stickande eller brännande känsla. En del får små knottror av sin Rosacea, vilka normalt sett kommer och går. Olika faktorer kan orsaka utslag och besvär, t.ex:
när huden utsätts för stark värme eller kyla

  • alkohol
  • het mat
  • stress

Dock kan man förebygga Rosacea-symtom med rätt hudvårdsprodukter och Medik8 är specialister på just detta. Varumärkets bakgrund är från brittiske innovatören Elliot Isaac som drevs av att utveckla denna kräm för sin systers skull. Han var trött på att hon inte fick den hjälp hon behövde för sin Rosacea. Den första produkten som Medik8 lanserade var alltså en specialkräm mot just denna sjukdom, innehållande 8 % vitamin K – vilket också gav upphovsmannen Elliot Isaac idén att kalla varumärket Medik8.

Anpassad för känslig hud

Eftersom Medik8 produkter görs på noggrant testade ingredienser som är framtagna för att lugna irriterad hud, passar de bra för känsliga hudtyper. Dessa hudtyper kan annars slå bakut av starka och effektfulla krämer. Medik8 produkter är endast milt parfymerade och passar därför även de flesta som är känsliga mot doftämnen. 

Genom att använda sig av vetenskapliga metoder får Medik8 fram pålitliga produkter som hjälper huden att visa sig från sin bästa sida. Man får tänka på att känslig hud kan behöva lite mer tid på sig för att vänja sig vid dessa krämer. Kanske klarar huden av 1-2 appliceringar per vecka i början, för att sedan öka dosen när huden har vant sig vid behandlingen. Det är rekommenderat att rådgöra med en hudterapeut för att ta fram en behandlingsplan innan man börjar användningen.

Medik8 hudvård