• Med rätt slips kompletterar du din outfit. Du kan antingen bära en slips som diskret följer färgskalan på kavaj och byxor, eller välja att bryta av med en riktig färgklick. Möjligheterna är i princip oräkneliga.
  • En mönstrad slips är ett perfekt sätt att bryta isen på fest och mingel. Du kommer garanterat få frågor om pingvinerna du har runt halsen, och på så sätt blir det lättare att få igång samtalet. Passa på att välja ett motiv du har en koppling till: astronomi, bulldogs eller cd-skivor..?
  • Slipsen är ett klassiskt plagg, som visar på en sofistikerad stil. Med det sagt behöver en slips inte vara stram, utan kan gärna vara både mönstrad och färgglad. Detta plagg görs i en massa olika material, så du kan dessutom experimentera med glansiga eller matta slipsar. På så vis får du en mängd olika stilar bara genom att byta slips.

Så hittar du rätt slipsar just för dig

Se dina slipsar som en chans att göra klädseln mer varierad utan att behöva göra en stor insats. En smakfullt utvald slips kan göra din klädsel proper nog för en avancerad dress-code på ett ögonblick, och en lekfull slips kan göra både dig och din omgivning lite gladare på casual Friday. Genom att ha en handfull noga utvalda kvalitets-slipsar kan du känna dig välklädd i alla lägen, men det kan ju vara kul att komplettera dem med mer lättsamma alternativ med, både vad gäller material och färg. Se därför till att lägga lite tid på att välja ut slipsar som du trivs med och vill bära. Det kommer ditt framtida jag att tacka dig för!

3 saker att tänka på när du köper ny slips

  • Vad vill jag visa upp för framtoning med den här slipsen? Är den ett sätt att ha en sober stil till viktiga möten, eller ska den pigga upp och ta in lite mera färg i februarimörkret?
  • Hur känns materialet? Ett blankt material passar bäst till en matt skjorta och vice versa. Även om du förstås kan våga dig ur boxen och matcha precis som du vill!
  • Passar slipsen till de övriga accessoarer du har? Vintertid kanske du kommer bära halsduk och handskar, som kan matchas med slipsen för att få en riktigt genomtänkt outfit.
3 sätt som en slips lyfter din outfit