Julafton, Halloween eller födelsedag? Det spelar ingen roll för vilket tillfälle – maskeradkläder är alltid roligt. För att du ska lyckas med din utstyrsel behöver du även fokusera på själva detaljerna. Det är ofta i det lilla som skapar en mer autentisk kostym. Om du exempelvis vill klä ut dig till Dracula på Halloween räcker det ju inte att bara ha på dig löständer och en svart mantel. Du behöver även fixa detaljerna. Det kan handla om läskiga och smutsiga naglar, färgade linser, byxor och skjorta i gammal stil och ett par passande skor. Kanske även ett vitt målat ansikte?

Det kan dock vara svårt att få idéer till kostymen, då kan det vara utmärkt att kolla in hos Maskeradhallen.se. Här får du massvis av roliga och smarta knep och tips inför maskeradkalaset. Du kan läsa om olika kostymer, få bra idéer samt till och med handla din nästa kostym här. Att lyckas med en kostym behöver absolut inte kosta skjortan. Det finns bra kostymer för alla budgetar och önskemål. Du har garanterat något hemma som du också kan använda. Om du inte vill lägga pengar på dyrt fakeblod kan du enkelt göra eget med sådant du har i skafferiet exempelvis.

Jultomten – en viktig maskeradkostym

Som liten är det vanligt att man tror på tomten. Det är magiskt och spännande att få sitta och vänta i fönstret på att den omtalade jultomten ska ringa på dörren. Som vi vuxna vet behöver någon ta sig ur soffan och ”iväg på ett ärende” för att sedan återvända som tomten. För att barnen ska fortsätta tro på tomten behöver du verkligen lyckas med din utklädnad.

Att dra på sig ett knallrött set i jerseytyg kommer förmodligen inte kännas särskilt autentiskt. Beroende på hur stora dina barn är kan du variera kostymen. För väldigt små barn, under sex år, är det inte lika viktigt med detaljerna. Då kan det fungera med röda kläder och en tomteluva. Är barnen större krävs det mer för att övertyga dem. Be din partner om råd och försök skapa en autentisk tomtekostym med sådant du kan hitta i garderoben!

Maskeradkläder för varje situation