Brikk.se sysslar med rörlig bild inom områden som webb, sociala medier, reklam, tv, film och bio. Brikk.se är extra bra på områdena animation och illustration och står bakom produktioner som Atomicrops och Holliday Greeting för amerikanska tv-kanalen CBS.

Brikk.se är både ett produktionsbolag och ett regissörskollektiv som finns i Stockholm. De är specialiserade inom både illustration och animation och drivs av att ständigt skapa nya kreativa slutprodukter. På brikk.se finns experter inom det som kallas stop-motion och man producerar animerad film för allt från webben till TV, film och bio. Det kan handla om informationsfilmer eller ren reklam. Det kan även vara rörligt innehåll som är anpassat för sociala medier. Brikk.se älskar storytelling och arbetar för att ett budskap ska nå fram i den stora mängd budskap som idag syns i medierna. Brikk.se menar att en central sak för att nå fram med sin kommunikation är att ha en riktigt bra berättelse som berättas med rörlig bild. Bolaget drivs av regissörerna Josef Andersson, Björn Johansson och Samuel Fast.

Exempel på produktioner

En informationsfilm som brikk.se producerat är till exempel den film om östersjötorsken som brikk.se gjorde för WWF i maj 2019. Innehållet i filmen handlar om vad som behöver göras för att rädda torsken i Östersjön. Ett exempel på en annan typ av produktion som brikk.se ligger bakom är höstens ”Holliday Greeting” så kallade julhälsning på den amerikanska kanalen CBS. Den produceras vanligtvis av illustratören och animatören R.O. Blechman och den här gången fick blekk.se äran att producera vinjetterna som rullar under helsäsongen. Några andra produktioner som brikk.se är mycket stolta över är Atomicrops, The Story of Gant, Storytel och Catena Media. På brikk.se kan se produktionerna i sin helhet. På brikk.se finns internship, eller praktikplatser, som du kan söka om du är intresserad av att arbeta inom branschen. Kraven för att arbeta krativt på brikk.se är att du ska kunna program som After effect och Illustrator och du måste vara mycket duktig på Photoshop. Det är även bra att du är trevlig och social och kan ta emot feedback. Läs mer på brikk.se. Läs mer om https://brikk.se/

Brikk.se – animation och illustration i världsklass