Det finns inget som slår känslan av att få leka med en ny leksak och se vart fantasin låter äventyret ta vägen. Dagens stora utbud barnleksaker gör att bara fantasin sätter gränser för vilka världar som kan utforskas med lek. Varför inte leka med byggmaskiner eller verktyg, eller ta en tur med barnleksakerna ända till dinosauriernas värld? Den vetgiriga kan ägna sig åt experiment med olika vetenskapliga aktivitetslådor, och den som gillar sport hittar mängder av prylar som lockar till aktivitet och lek både inom- och utomhus.

Fyra tips på aktiviteter med leksaker för barn i olika åldrar

  • För de små barnen passar leksaker som t.ex. staplingsbara klossar, lådor med hål i olika storlekar och former. Men även rena gosedjur som mest vill bli kramade hela tiden.
  • Lite större barn kan gilla att skapa med t.ex. pussel, målarböcker eller att bygga sandslott och skapa världar i sandlådan.
  • När barnen är i skolåldern brukar de kunna sysselsätta sig tillsammans med syskon eller kompisar med sällskapsspel av olika slag. Frågesporter, äventyrsspel som Den svarta diamanten eller kanske det kluriga Cluedo.
  • Om kidsen hellre är aktiva med sport och spel finns det mängder av olika aktiviteter som krocket, ringspel eller olika slags bollar. Något som är roligt för den med bollsinne och lite envishet är också att lära sig jonglera.

Hållbara leksaker som får leklusten att flöda under lång tid

Ge utlopp för kreativitet och energi med hjälp av riktigt roliga leksaker för barn! Tänk på att hellre välja leksaker av god kvalitet som tål tuffa tag och många timmars lek utan att ta skada. På så sätt blir varken miljön eller plånboken lidande i onödan. Satsa också på att hitta leksaker som är certifierade, oavsett vilket material de är tillverkade i. För plastleksaker såväl som träleksaker finns CE-märkningen som visar att de är säkra att använda av stora och små. Tänk på att plast som lämnas ute i solen blir skör och ömtålig på grund av UV-strålningen, så låt barnen ta för vana att samla ihop leksakerna när de går in.

Hitta de bästa barnleksakerna