Handla med cashback – Hur sker utbetalningen?

Att handla med cashback, eller återbäring som det även kallas, är kanske det allra enklaste sättet att handla billigare online. Utöver att klicka på en länk behöver inget mer göras för att köpen ska registreras och därmed ge cashback. Hur mycket pengar man tjänat går att se på hemsidan. En fråga som däremot ofta uppkommer är ”Hur får jag utbetalning? Så här går det till:

Du måste nå en viss utbetalningsnivå

De flesta tjänster har en gräns för hur stor summa man måste tjänat in innan utbetalning kan ske. Det kan exempelvis vara 50 kr eller 100 kr. Det finns däremot skillnader och en självklart är det en fördel att kolla upp detta när man väljer vilken tjänst som ska används för återbäring.

All cashback måste vara godkänd

När ett köp genomförs via återbäringstjänster registreras det och visas på hemsidan. Däremot kan inte den summan betalas ut på en gång. Hos flera tjänster kallas det att summan är ”inkommande”. Köpet är registrerat men återbäringen betalas inte ut från E-butiken förrän efter ca 2 månader. Detta för att hinna ta bort eventuella returer och byten. Det ska självklart inte vara möjligt att få cashback på ett köp om man sedan lämnar tillbaka varan.

För att få utbetalning via en återbäringstjänst måste alltså flera steg först genomföras. Först sker köpet då återbäringssumman registreras. Sedan avvaktar E-butiken över den tid som köparen har möjlighet att returnera varan och få pengarna tillbaka. Därefter sammanställs samtliga inköp och provision betalas ut till företaget som tillhandahåller cashbacktjänsten. Därifrån går det sedan att ta ut dem.

Finns flera olika betalningsmöjligheter

När summan har nått minsta utbetalningsgräns och inte längre är ”inkommande” går det att ta ut pengarna. De större cashbacksidorna har ofta ett stort antal valbara alternativ gällande utbetalning. Att utbetalning kan ske till ett valbart bankkonto är givet men utöver det kan det även tillkomma att utbetalning kan ske till PayPal, Payson eller andra digitala plånbokslösningar. Ett alternativ är även att få pengarna via ett Superpresentkort. Det är ett presentkort som gäller i mängder av E-butiker vilket underlättar för att hitta något man vill köpa.

En del cashbacksidor erbjuder även att pengarna kan gå till välgörande ändamål. Det blir då ett sätt att ge pengar till behövande – bara genom att shoppa.

Handla med cashback – Hur sker utbetalningen?