Det finns många orsaker till att en telefon blir sliten. I vissa fall är det kontinuerlig användning som står för orsakerna. I andra fall tappar man telefonen i golvet. Oavsett vad som händer kan man förhållandevis enkelt åtgärda sådana problem på egen hand. Att byta iPhone skärm är långt ifrån så svårt som man kanske föreställt sig. Det är en av de enklare ingreppen man kan göra på en modern smartphone. Allt som behövs är verktyg och den nya skärmen som skall ersätta befintlig sådan.

Köpa iPhone skärm på nätet

När man är på jakt efter en iPhone skärm kan man finna en rad olika varianter. Allt från originaldelar till OEM vilket ofta är väl så bra som de originaltillverkade. För att vara helt säker på vilken. Skärm man skall ha, är det viktigt att man dubbelkollar telefonens modell. iPhone har en rad mellanmodeller som 6s eller 5s. Det är inte säkert att samma iPhone skärm passar till alla. Att ta reda på vilken modell man har är enkelt för den som inte redan har full koll. Det finns en rad beskrivningar på nätet som kan underlätta.

När man väl hittat den skärm man skall ha, är det bra att se över verktygen man sitter på. Kanske behöver man köpa till miniskruvmejslar eller plastpincett för att bytet av iPhone skärm skall gå smärtfritt. Väljer man att handla från Svenska nätbutiker kan man ofta få hem varorna inom ett par dagar. Betalsätt varierar och har man någon preferens kan man med fördel gå igenom de betalningsalternativ som erbjuds.

När man hanterar sin nya iPhone skärm är det bra att vara försiktig. Även om delarna är robusta i sammansatt form, kan de lösa komponenterna vissa gånger vara bräckliga. Tänk också på att ha en ren yta när du byter skärm. Damm och skräp kan äventyra en ganska enkel hantering i övrigt. Saknas skruvar eller om någonting går sönder, kan man ofta komplettera inköpet med sådant när man inhandlar sin skärm. På samma sidor kan man vanligen även hitta batterier och kontakter för att på egen hand reparera eller uppdatera sin telefon. En ny skärm och ett nytt batteri gör stor skillnad för telefonen!

Byta iPhone skärm hemma