Beställ matkassarna billigare

Bor du en av Sveriges större städer är utbudet av matkassar relativt stort. Bli inte förvånad om det finns 8 – 10 aktörer att välja på i Stockholm, Göteborg och Malmö. Då vissa matkasseföretag enbart levererar inom vissa städer blir utbudet något mindre på mindre orter. Men de flesta har i alla fall 3 – 5 olika matkassar att välja på.

Med många aktörer skapas en konkurrenssituation som innebär att det är lätt att hitta stora rabatter på matkassar på nätet.

Välkomsterbjudande

De allra flesta som beställer en matkasse gör det på nätet. Man besöker ett par olika matkasseföretags hemsidor och kollar in priser och utbud innan en beställning sker. På hemsidorna framgår även hur stor rabatt som ges på första beställningen. Även om inte alla företag ger denna rabatt så är det nästan intill en regel. De flesta har ett mycket bra välkomsterbjudande.

Det finns även sidor på nätet som sammanställer de flesta matkassar som finns tillgängliga inom en stad vilket gör det ännu enklare att få överblick på utbud och vilka välkomsterbjudanden som erbjuds.

Att få 30 – 50 % på första matkassen är inte ovanligt. Vill du enbart testa en matkasse är det därmed ett perfekt sätt att få kassen till ett lägre pris. Sen är det bara att säga upp prenumerationen så att några fler matkassar inte blir levererade. Kom ihåg att kolla upp uppsägningstid så du inte får fler matkassar än du vill ha.

På en jämförelsesida på nätet av matkassar visas exempelvis att två av de större aktörerna ger 200 kr rabatt för nya kunder. Med tanke på att ordinariepris är 499 – 599 kr blir det en relativt stor rabatt.

Välkommen tillbaka

Att vara otrogen lönar sig – i alla fall när de kommer till matkassar. Vill du hålla nere priset så mycket som möjligt säger du upp abonnemanget direkt efter att provkassen beställts. Nästa vecka söker du på nätet efter andra matkassar som har rabatt.

Räkna med att bli uppringd av en säljare inom några veckor som vill ”locka tillbaka dig”. De har nästan alltid ett bättre erbjudande än att köpa en matkasse för ordinarie pris. Därmed kan du hoppa tillbaka till dem under den period du får rabatt.

Beställ matkassarna billigare