Vad är ögonbrynstransplantation och hur genomförs det? Här beskrivs skönhetsingreppet genom en sammanfattning från en skönhetsklinik i Göteborg.

Fylligare ögonbryn

Målet med en ögonbrynstransplantation i Göteborg är att få fylligare och finare ögonbryn. Det i sig kan ge:

 • Ungdomligare utseende ( lättare än att reducera rynkor)
 • Tydligare drag (ett skönhetsingrepp)

Den vanligaste orsaken till att personer väljer att utföra ögonbrynstransplantation är alltså att fylligare ögonbryn önskas. En annan orsak kan vara att de önskas formas på ett annat sätt än de är idag.

Så utför transplantationen

Det finns flera olika metoder oavsett vilket skönhetsingrepp som önskas. Just denna klinik i Göteborg använder sig av FUE-metoden. En metod som innebär att varje hårstrå flyttas för sig – från nacken och till ögonbrynet. I och med att det är relativt få strån som behöver flyttas tar ingreppet ungefär en timme.
Till skillnad mot många andra skönhetsingrepp, som gör att personen ser yngre ut, är detta alltså mycket snabbt genomfört vilket gör att många anser det vara mycket kostnadseffektivt.

Vad kostar det?

Det går inte att ange ett fast pris som gäller för alla då ingreppet är så individuellt anpassat. Denna klinik nämner primärt två faktorer som påverkar priset.
Yta – Hur stor yta ska ögonbrynstransplantation ske på?

Grafts – Grafts är ett annat ord för hårsäckar och priset avgörs utifrån hur många hårsäckar som behöver flyttas. Det bästa är att gå till en klinik som erbjuder gratis konsultation (vilket de flesta i Göteborg ger) och där få ett prisförslag.

Att välja klinik för ögonbrynstransplantation i Göteborg

Det finns ett flertal skönhetskliniker som erbjuder detta ingrepp. Som kund kan det vara svårt att välja och känna sig trygg med sitt val. Dessutom är det extremt viktigt att det blir rätt då utseendet är något som finns med dygnet runt. Några punkter som skiljer sig mellan klinikerna i Göteborg är:

 • Lång erfarenhet
  Att en skönhetsklink har funnits länge ger ett ökat förtroende. De som missköter sig kommer tids nog att försvinna från marknaden.
 • Metod
  Kontrollera vilken metod de använder och om detta är den metod som är allmänt erkänd.
 • Gratis konsultation
  Genom att erbjuda gratis konsultation ska kunden kunna komma till kliniken, få ett bra bemötande och undersökning och därefter offert.
 • Omdömen
  Kontrollera vad andra har att säga om kliniken på flera olika recensionssidor. Kontrollera inte enbart genomsnittligt betyg utan även vad som sagts senaste året, hur dåliga recensioner bemöts osv.
Allt om ögonbrynstransplantation i Göteborg