Drömmer du om att köpa en väska från Prada Milano eller från Chanel Boy Bag? Förbered dig då på det kostar en hel del. De finaste och mest exklusiva märkena kostar ganska mycket. Söker du snygga väskor som har ett rimligt pris finns Dina väskor som har ett bra sortiment. För inspiration och som kuriosa finns här bland de dyraste märkena för väskor.

Chanel 2.55 – Klassikern

Kuvertväskan Chanel 2.55 har blivit lite av en klassiker inom branschen. Den finns idag i flera olika storlekar och modeller men en sak är gemensamt – hög kvalité, hög status och högt pris. En standardmodell kostar ca 40 000 kr ute i butik. I Sverige finns det ett fåtal återförsäljare av denna väska, de flesta i Stockholm. Var däremot alltid väldigt vaksam när du köper en Chanel. Det sägs nämligen vara en av de mest piratkopierade kuvertväskorna i världen. Det räcker med att åka till en större stad i Asien för att lätt hitta kopior för extremt lägre pris.

Neverfull från Louis Vuitton – Eftertraktad och ”billigare”

Jämförs Chanel 2.55 mot Louis Vuittons modell ”Neverfull” så är den senare modellen billig. Men allt handlar ju om vad man jämför. Denna väska kostar ca 9 500 kr och finns hos ett par återförsäljare i Sverige. Väskan är tillverkad i tre olika modeller samt med något olika mönster. Ändå finns en tydlig röd tråd där alla modeller känns igen på grund av utseende och design.

Luggage Tote från Céline– ikonisk läderväska

Från det stora modehuset Céline har det producerats ett flertal olika kuvertväskor. En av de allra mest kända är Luggage Tote och dess ”systerväska” Luggage Phantom. De lanserades bägge år 2010 och fick snabbt stor uppmärksamhet i modevärlden och blev en storsäljare. Även dessa finns i något olika modeller samt i flera olika färger. Priset på de billigaste modellerna ligger på ungefär 16 500 kr. För större modeller går priset uppåt.

Nightingale från Givenchy – Lite större modell

Även Gienchy är ett mycket stort märke inom modevärlden. Märket håller generellt höga priser vilket även avspeglar sig på deras väskor. Modellen Nightingale kostar från ca 12 600 kr. Den finns att köpa i tre olika storlekar. Nightingale är lite större och kan lätt bäras både med händerna eller med axelremmen. På grund av dess storlek bör den inte klassas som kuvertväska utan snarare som handväska.

Monogramme Tassel Satchel – Liten och exklusiv

Denna kuvertväska har verkligen allt man kan förvänta sig av denna modell av väskor. Liten, exklusiv, glittrig och elegant. En modell som helt klart drar ögonen till sig oavsett tillställning. Svart modell med guldinslag på emblem och axelrem. Kostnad? Ca 15 000 kr.

Snygga kuvertväskor