En trevlig och angenäm doft är värt att anstränga sig för att uppnå. Inte minst i hemmet eller på andra platser där man vill sätta tonen för upplevelsen. Doftljus har för många varit redskapet för att nå dessa resultat, men det finns även diverse rökelse för den som hellre önskar en traditionell doftteknik. Under senare år har aromalampor blivit utbrett men få känner till Lampe Berger som på många sätt kan anses vara först bland dessa nyare varianter.

För den som vill köpa en doftlampa från Lampe Berger är det en utmaning att hitta rätt. Det är få som har dessa i sitt sortiment och efterfrågan har växt. Via hänvisningen i denna artikel kan du snabbt och enkelt hitta såväl dofter som brännare. Allt inom Sverige och via nätet för att det skall bli så enkelt som möjligt att införskaffa.

Ursprung och historia

De första av dessa doftlampor patenterades 1898. Bakom uppfinningen fanns Maurice Berger och hans doftlampor marknadsfördes med framgång till sjukhus och institutioner. Även om man kunde eliminera en hel del odörer samt tillföra aromatiska och florala dofter, byggde doftsammansättningen på en bas som vid förbränning släppte ut formaldehyd. Det var först 29 år senare som man gick över till etylalkohol och kunde slippa de obehagliga bidofterna. Vid detta lag hade grundarens son tagit över verksamheten och började gå ut till konsumenter med de produkter som tidigare varit saluförda endast mot större verksamheter.

Under 1930 talet hade man sakta börjat exportera sina produkter till utlandet och en större marknad började synas. En bit in på 1940 talet avled Grundarens son varvid nästa generation förde tradition och verksamhet vidare. Sakta men säkert började företaget växa och 1992 slog man upp dörrarna till det första av företagets dotterbolag nu i New York!

Att kunna köpa Lampe Berger doftlampor i Sverige har varit snudd på omöjligt. Nu finns dock en hel del att tillgå för den som vill hitta klassiska och innovativa produkter som gör skillnad i bostaden. Dels för sitt utseende och dekorativa funktion, men även till följd av doften som kan sprida sig i rummet.

Om Lampe Berger och doft