Att e-handel har exploderat under de senaste åren är knappast en nyhet eller kommer som en överraskning för någon. Vi köper både varor och tjänster på nätet och vill man så kan man stanna inne och sköta hela sitt liv framför en dator. Idag är det tryggt och säkert att handla på nätet och inte ens de mest skeptiska personerna i de äldre generationerna anser längre att det är farligt eller otryggt med nätshopping. Det är självklart för oss alla att handla på detta sätt att vi inte ens nämner vart vi köpt varorna eller tjänsterna. Tidigare var det mer diskussioner om att man hade köpt det ena eller det andra via e-handel. Nu handlar det istället om var man snabbast beställer.

Nätbutiker

Daniel Mühlbach är en av de som snabbt såg den nya handelsmöjligheten och som därefter startade två av Sveriges största ebutiker. Footway är idag en skojätte på nätet och Daniel Mühlbach har under många år varit bland de största inom svensk nätshopping.

Idag antar vi ofta att saker och ting blivit inhandlade på nätet och i vissa fall blir man nästan överraskad om det visar sig att någon har varit och handlat i en vanlig butik! Detta är en utveckling som vi sett under de senaste 20 åren och det är kul att få vara delaktig i en sådan teknologisk revolution! E-handeln växer ständigt och det är definitivt här för att stanna! Att kunna sitta hemma i lugn och ro och ”fönstershoppa” i nätbutikerna ger en känsla av frihet för konsumenten då man kan göra det när man vill och var man vill. Denna frihet innebär att man kan handla på kvällen efter jobbet, på natten om man inte kan sova och vid mängder av andra tillfällen då det inte går att shoppa i vanliga fysiska butiker.

Förutom att det blir väldigt mycket enklare att shoppa när man handlar via nätet så blir det ofta även betydligt mycket billigare för oss som kunder. Att kunna köpa exempelvis skor, kläder, böcker med mera till ett lägre pris gör att man kan få mer pengar över, vilket alltid är kul! När det kommer till vintage så är e-handel ett riktigt mecka. När man har hela världens vintage inte längre bort än ett musklick så kan man räkna med att hitta både snygga bikerjackor från 80- talet, klänningar från det glada 50- talet och fina hippieklänningar från 70-talet.

Näthandeln i Sverige