Vill du ha ett fordon som du enkelt kan ta till och från jobbet, eller kanske för att åka och handla mat med? Samtidigt kanske du är någon som tänker på miljön och helst vill undvika att släppa ut skadliga avgaser om du inte måste? Det finns ett bra alternativ för dig, elscooters. Elscooters är som vanliga scootrar men drivs av el istället för bensin. Visst måste de laddas upp men dagens elscootrar har ganska lång hållbarhet så att du kan ta dig en bra bit innan batteriet dör. Elscooters är ett utmärkt alternativ även när du ska köpa första mopeden till 15-åringen.

Att i tidig ålder börja intressera sig för fordon och trafik kommer garanterat göra din ungdom till en bättre förare. Om du dessutom ser till att introducera hen till ett smart miljötänk är det naturligtvis ett extra plus. Även många vuxna älskar elscooters. Idag finns de i en rad olika designer och kan se riktigt tuffa ut. Många gillar den här sortens fordon eftersom de är tystgående, miljövänliga och samtidigt smidiga inne i städerna. Kanske pendlar du vanligtvis med tuben eller spårvagn? Med en egen elscooter behöver du inte längre passa tider utan kan enkelt åka när du vill. Samtidigt kan du hitta bra fordonsmodeller med bagageutrymme. Perfekt för väskan eller shoppingpåsarna.

Elcykel eller elscooters?

Kanske står du i valet och kvalet om du ska välja en elcykel eller elscooter? Bägge fordonstyper har naturligtvis för- och nackdelar. Med en elcykel får du exempelvis motion, något som ör bra om du söker efter just träningsmöjligheter. Dock är det lättare att ta sig snabbare och längre sträckor med en elscooter. Fundera över hur du kommer använda fordonet. Gäller det endast kortare sträckor? Då kanske det fungerar bra med en elcykel. Annars kan det vara smartare att investera i en elscooter.

Beroende på vilken budget du har finns det både nya och begagnade elscootrar att välja bland. Ofta är begagnade elscootrar också i mycket bra skick då många endast använder sina ett par år, exempelvis när ungdomen fyllt 15 år. Kolla in hos sidor som Blocket för att få en prisuppfattning om begagnande elscooters.

Elscooters för allt fler