Var och hur man väljer att placera sitt skötbord varierar stort. För många finns dock en fördel med att ha skötbordet i badrummet nära papperskorg eller vatten. Bor man på ett sätt som inte möjliggör användning av skötbord i badrummet finns ofta en rad bra alternativ att ha någon annanstans i hemmet. För den som vill investera i ett fällbart skötbord ungefär som de man kan se på offentliga badrum, finns alla möjligheter att köpa in ett sådant. Man behöver dock vara noga när man monterar upp dessa i och med att det handlar om att bryta tätskiktet i badrummet när man monterar. Viktigt är också att man är noga med att inte träffa några vattenledningar eller elsladdar som ofta går i väggen.

I valet av skötbord finns det några olika faktorer som kan väga tungt. Dels behöver man ett ordentligt skötbord som håller även när barnet blir lite större. Det är inte alla som slutar med blöja så tidigt, och det går inte i förväg att veta hur snabb denna inlärning kommer att bli. Vidare behöver man utrymme för allt ifrån våtservetter till puder, tvättlappar och blöjor. Finns utrymmet kan ett bredare skötbord kännas betydligt säkrare att använda. Detsamma gäller om man hittar skötbord som har en ordentlig sarg. Denna hindrar barnet från att rulla åt sidan.

När man är på stan

För den som nyss blivit förälder kan det kännas svårt att gå på stan om barnet plötsligt behöver byta blöja. Det gäller i första hand på vintern när man har stora kläder och det är för kallt för att vistas utomhus för länge. Med tiden visar det sig samtidigt att de flesta konditorier och gallerior har utmärkta skötbord i flera av de badrum som erbjuds. Här kan man också få inspiration för hur man kan inreda badrummet hemma! Det finns en hel del bra skötbord för offentliga miljöer och många gånger kan dessa fungera lika bra i hemmet. De väggfasta skötborden som finns i butiker och på restauranger, tar minimal plats. Samtidigt kan det kännas svårt att hela tiden fälla ner skötbordet innan man kan byta blöja i hemmet.

Bäst skötbord för badrummet