Bantningspiller har ofta en hel rad av verksamma ingredienser som förbättrar effekten av preparatet och som samtidigt hjälper dig att gå ned i vikt. Många bantningspiller innehåller capsicum annum, ephedra, kofferin, guarana eller kolanöt. Alla dessa ingredienser har genom dokumentation och forskning visat att de har en positiv effekt på viktnedgång. Faktum är att människan i flera hundra år har känt till att det finns naturliga ingredienser som kan påverka ämnesomsättningen hos människan och öka förbränningen.
Bantningspiller för alla?
I stort sett alla kan äta bantningspiller men några kategorier av människor bör vara extra försiktiga. Om du är gravid ska du aldrig banta eller försöka gå ner i vikt. Det kan vara skadligt för både dig och ditt foster. Om du ammar ska du heller inte äta bantningspiller eftersom det kan påverka fostret negativt. Människor med kända allergier ska vara lite försiktiga och noga kolla upp bantningspillret innan de testar det. Dagens bantningspiller är noga testade och utprovade så i stort sett alla andra människor kan äta dem utan någon som helst risk. Förr i tiden fanns det bantningspiller som innehöll amfetamin-liknande ämnen och det var då därför förenat med stora risker att äta bantningspiller.
Vilken effekt har bantningspiller?
Bantningspiller fungerar på lite olika sätt och en del innehåller flera olika egenskaper som hjälper dig att gå ner i vikt. Många bantningspiller dämpar aptiten, du kommer därför att äta mindre och minska kalori-intaget. När man minskar intaget av kalorier så går man ner i vikt. Bantningspiller har ofta en annan egenskap också och det är att de är energigivande. De innehåller helt enkelt substanser som ger dig en energi-boost som gör att du orkar träna mer intensivt. En tredje karakteristik hos bantningspiller är att de höjer ämnesomsättningen i kroppen.
Räcker det att äta bantningspiller?
Om man vill gå ner i vikt och sedan också hålla vikten så räcker det förmodligen inte att bara äta bantningspiller. Det är viktigt att äta en kost som är gynnsam för viktnedgång. Undvik snabba kolhydrater som finns i vitt bröd, choklad, godis och fikabröd. Satsa på mat som har lågt GI, det kan till exempel vara knäckebröd, fullkornsbröd, surdegsbröd, baljväxter som linser och bönor. Det är också viktigt att röra på sig och regelbundet träna konditionsträning. Försök att cykla eller gå till jobbet istället för att ta bilen och att hinna med en rask promenad på lunchen, helst varje dag i kombination med bantningspiller.