Vad är en baddräkt? Ja, svaret på den frågan vet nog dom allra flesta – att det är ett slags plagg, som används främst av kvinnor, vid simning och bad. Det alla kanske däremot inte känner till om baddräkter är att det var vanligt även bland män en gång i tiden, samt att det finns en del spännande inom badmode som passerat genom åren.

Läs mer om det här, samt var det är enklast att hitta ett bra utbud av badkläder idag.

Baddräkter, historia och mode

Baddräkter har troligen funnits åtminstone sedan mitten av 1800-talet, då det blev alltmer vanligt för medelklassen att åka på semestrar. Under denna tid var det inte bara kvinnor som bar plagget, utan det gjorde även männen. För männen ändrades badmodet kring mitten av 1900-talet och det var alltså förstå då badbyxan blev populär.

Vad gäller baddräkter för kvinnor så har modet ändrats en hel del genom åren. Dom allra första modellerna var betydligt mer täckande än dom modeller som finns idag och under 1950,- och 1960-talen syntes ofta baddräkter med ben. Under 70-talet hade många modeller en låg benskärning och under 80-talet kom modeller med hög benskärning.

Kring 1950 slog bikinin igenom och baddräkten byttes ut av många kvinnor. Under 90,- och 00-talen var det nästan uteslutande bikini som gällde men dom senaste åren verkar badbadplagget har slagit sig in som en stark kandidat vad gäller badmode igen.

Stort utbud online

Badmodet idag, vad gäller både baddräkter och bikinis, är väldigt varierande. Det finns många olika modeller och stilar att välja bland – både mer klassiska och mer moderna. En del är enkla och diskreta medan andra är utsmyckade med många detaljer.

För den som är på jakt efter nya badkläder finns flera alternativ:

  • Klädbutiker
  • Underklädesbutiker
  • Internet

Många av dom större klädaffärerna brukar ha en avdelning för badkläder men ofta bara när det är säsong. Under vintern kan utbudet ibland vara bortplockat eller åtminstone begränsat och är det svårt att hitta något i fysiska butiker finns en lösning: internet.

Här finns klart det störta utbudet av badmode, oavsett vad som efterfrågas. Det är enkelt att hitta olika typer, stilar, märken och storlekar – även under vinterhalvåret. Vid köp av badkläder på nätet är det dock viktigt att kolla vad som gäller vid eventuella byten och returer eftersom det ibland kan skilja sig.

Om baddräkter och badmode