En sminkspegel är en fantastisk produkt för både kvinnor och män! En sminkspegel förstorar alla detaljer så att du enkelt kan upptäcka skavanker i huden eller se exakt vad du gör när du ska sminka dig. En sminkspegel kan man använda i badrummet eftersom de tål både vatten och luftfuktighet. Ofta har de reglerbara väggbeslag så att du kan placera dem var som passar just dig bäst. En del har också ett utfällbart stöd om du hellre vill ställa spegeln på ett bord istället för att hänga den på väggen. En sminkspegel kan också användas för män när de ska raka sig för att få en bättre precision i sina rörelser.

Sminkspegel med ljus

Det finns också speciella sminkspeglar som är utrustade med lampor som är placerade runt om på själva spegeln. Ibland kan de även vara monterade på en ram som går runt spegeln. Har du en sminkspegel med ljus så är det viktigt att du har rätt lampor, helst ska de inte vara starkare än 20w. Då är de tillräckligt starka för att du ska få ett bra ljus och samtidigt blir det inte så heta så att du kan bränna dig och få otäcka ärr. Välj alltid en sminkspegel med glödlampor eller LED-lampor som är dimbara. LED-lampor har den fördelen att de inte blir lika varma som glödlampor. Spegeln måste då användas i närheten av ett eluttag eftersom lamporna går på el och inte fungerar med batterier. Innan du bestämmer dig för vilket sminkspegel du ska köpa så kontrollera att det finns en dimmer. Med en dimmer får du en optimal make up belysning. Skulle dimmer-effekten gå sönder så går det att få reparerat så du verkligen kan njuta av din sminkspegel till 100%.

Finns det några nackdelar med en sminkspegel?

Många upplever att det blir ganska varmt när man sitter vid en sminkspegel eftersom de är utrustade med många små lampor. En sminkspegel med belysning kan du heller inte ha i badrummet på grund av säkerhetsskäl. Fukten kan skada el-komponenterna så att spegeln slutar att fungera. Använd i stället din sminkspegel i sovrummet eller i vardagsrummet eller köp en sminkspegel utan inbyggt ljus. Sminkspeglar har också en tendens att bli ganska smutsiga av sminkdamm så de måste göras rent ofta. Det enklaste är att använda en fuktig trasa för att torka bort dammet och sedan en torr för att få bort eventuella spår av vatten.

Hur fungerar en sminkspegel?